o nama   |   delatnosti   |   konsultacije   |   cenovnik   |   kontakt
 
  o nama
  delatnosti
konsultacije
  cenovnik

kontakt


srpski

english
  konsultacije  
U ovoj rubrici možete dobiti odgovore na pitanja vezana za organizaciju rada , kao i stručna pitanja iz oblasti koje Poliklinika pokriva i mi ćemo Vam iste poslati u najkraćem mogućem roku.
Ukoliko niste u mogućnosti da nas pravovremeno posetite ovo je dobar način da budemo u vezi i da Vaše lečenje bude maksimalno uspešno.
Zbog povećanog interesovanja za druge oblasti izvan naše delatnosti
nastojaćemo da konsultujemo odgovarajuće stručnjake i udovoljimo vasoj znatiželji. Molimo za razumevanje kod davanja uopštenih odgovora, jer njihova preciznost zavisi od informacija koje su nam dostupne u vašim pitanjima.


  postavite pitanje

  e-mail

    
< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 >
Pitanje:
Imam 22god i noge su mi modre vene natecene i imam bol u stopalima,to se desava od prije desetak dana.Unapred hvala na odgovoru
Odgovor:
Moguce da su u pitanju prosirene vene. tReba uraditi Dopler krvnih sudova nogu.
Pitanje:
Dobar dan! Pisem Vam posto me interesuje vase misljenje. Do sad mi niko nije mogao dati adekvatan odgovor na moje pitanje. Problemi su mi poceli otprilke pre 6meseci. Pocelo je sa ubrzanim radom srca, posle mu se pridruzilo i plavilo prstiju. To sam primetila da mi se desava uglavnom onda kad sam umorna, kad sam ne ispavana. Mada se ponekad desava i ujutro kad se probudim. Doktorka me poslala da uradim analize stitne zlezde i na Coxsakie i Adeno virus. T3 mi je normalan, TSH isto normalan, ali T4 mi je na gornjoj granici 180. Coxsakie nemam a Adeno IgG je 185. Pitanje glasi: da li povisen T4 moze da izazove ubrzan rad srca? Sta treba da se radi povodom toga? Dal je to povezano sa plavim noktima? Unapred Vam se zahvaljujem na odgovoru!
Odgovor:
Povisen T4 moze da dovede do ubrzanog ritma srca i tu obicno pomazu male doze Propranolola 2x1/2 tbld nevno. Plavi nokti nemaju veze sa ovim.
Pitanje:
Molim Vas za tumacenje EHA: leva komora je normalne velicine,koncetricno hipertroficna,lako snizene ukupne sistolne funkcije,uz blagu hipokineziju apikalno septalno. Unapred zahvalan Djordje V.
Odgovor:
Ovakav nalaz vidja se kod nerfegulisane hipertenzije i ishemicne bolesti jer su zadeebljani zidovi leve komroe, smanjena ukupna snaga i psotoji poremecaj pokreltjivosti nekih segmenata. Treba se aktivno leciti i pratiti eho nalaz.
Pitanje:
Vec godinu dana imam bolove u stomaku. Pocelo je u vidu uznemirenosti, tupog, pekuceg bola ispod grudnog kosa da bi se to nesto razvilo na creva. Kad god pojedem nesto, osecam nadutost i mucninu, ali me najvise brinu gasovi koje imam pretezno u levom delu stomaka i to se glasno cuje kada udahnem vazduh ili "izbacim stomak". Do skoro sam imala opstipaciju,a sada me muci samo to sto n e mogu uvek da izbacim gas napolje. Kao da se zakljuca u nekom delu stomaka... ? Hvala unapred.
Odgovor:
Radi se o dispepticnim smetnjama to jest proemecaju varenja. Mogu pomoci enzimi za varenje kao sto je PAnkreatin i to da uzimate po dve tablete uz vece obroke. Ako se ne regulsie problem konsultujte gastroenterologa.
Pitanje:
Da li lijek aortis samo ima funkciju da smanji masnoce u krvi ili pored toga ima jos dodatne efekte S Postovanjem
Odgovor:
Pored smanjenja masnoce u krvi, narocito hoelsterola on pomaze oporavak endotelnih celija u organizmu i omogucava stailizaciju aterosklerotskog plaka.
Pitanje:
Da li tanakan i trental mogu da se piju zajedno bez bojazni od krvarenja?
Odgovor:
Mogu naravno.
Pitanje:
Na osnovu prgleda 2 kardiologa dobila sam lekove Byol ( od jednog ) i Concor i Diunorm( od drugog) , ne radi se o tome da im ne verujem i proveravam , već zbog toga da sebe ubedim da je neophodno da nešto preduzmeme. Konkretno pitanje je koji je od ova dva leka ima manje štete, za organizam , jer baš nisam pristalica korišćenja lekova, Do sada sam bila bez zdravstvenih problema, imam 52 godine, sada se javio povišen pritisak ( varira oko 140/90 do 155/100), a imam i povremeno lupanje srca.Objasnite mi da li je neophodno da pijem jedan od pomenutih lekova? Koliko je opasno da ih ne pijem, šta činiti? Urađen je ultrazvuk srca i sve je ok. Hvala puno!
Odgovor:
Byol i Concor su dva imena jednog leka , nema razlike jedino je Concor nesto cistiji preparat i to je beta blokator a Diunorm je lek druge vrste to je diuretik. ako imate povisen pritisak treba a da piejte makar jedan lek u ovom slucaju bolje Concor uz dijetu.
Pitanje:
Postovani, imam 26god. Radila sam analize krvi pre 2-3 dana i rezultati su sledeci: Leukociti umanjeni(3.8 a ref vrednost je 4-10), bilirubin totalni 17.4(ref. vredn. 0-17), bilirubin direktni 4(0-3.4), AST 49(0-31), ALT 79(0-31), HDL 1.53 (pozeljno je vise od 1.6), u urinu dosta bakterija, gvozdje 29.8(6.60-26). Do pre mesec dana pila sam Yaz pilule, sada uzimam Beta Bronz za zdravije tamnjenje i svaki dan popijem vitamin C. U poslednjih god dana, nekoliko puta sam kontrolisala krv zbog pilula. Rezultati su bili normalni, osim pocetne blage anemije i smanjenog gvozdja. Da, leukociti su i tada bili umanjeni, ali moja dr je smatrala da to nije nista alarmantno. Sada na pregledu, dr mi je rekla da vrlo verovatno da je sve ovo uvecano trenutno ili da je do njihovih reagensa i da bi trebalo za mesec dana ponoviti analize.. E,sad, ja putujem za 10ak dana u SAD i ostajem tamo 5 meseci, pa me interesuje da li je sve ovo opasno i kako da znam sta je izazvalo sve te promene? Hvala puno
Odgovor:
Ponovite nalaz tansaminaza i ako je i dalje uvecal ALT izbegavajte bilo kakve vestacke supstance i sumnjive lekove. Hranite se zdravo.
Pitanje:
Poštovani Interesuje me zašto mi ponekad trni lijeva ruka,nekad nekoliko sati,nekad dan-dva.Imam 36 godina(M).
Odgovor:
Trnjenje je nespecifican simptom, mzoe biti psoeldica nervoze ili pritiska na nervne korenove najcesce negde u kicmenom stubu zbog ostecenja medjuprsljenskih diskusa.
Pitanje:
Imam povremene bolove u levoj strani glave, pulsirajuce bolove, u poslednje vreme samo kad legnem. Ne mogu da spavam... trne mi leva strana lica, ponekad i leva ruka i noga, nekad imam osecaj kad hodam kao da hramljem... Imam cesto visok pritisak.... a imam 25 god.... Interesu je me sta moze to da bude, i sta treba da radim.....
Odgovor:
Morate kontrolisati i leciti taj poviseni pritisak i kad je on sredjen ako se i dalje javljaju iste tegobe konsultovati Neurologa.
< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 >
 
   
o nama   |   delatnosti   |   konsultacije   |   cenovnik   |   kontakt
Copyright  ©  2015  corona-clinic  |  All  rights  reserved
Developed  by  BlueWavesMedia