o nama   |   delatnosti   |   konsultacije   |   cenovnik   |   kontakt
 
  o nama
  delatnosti
konsultacije
  cenovnik

kontakt


srpski

english
  konsultacije  
U ovoj rubrici možete dobiti odgovore na pitanja vezana za organizaciju rada , kao i stručna pitanja iz oblasti koje Poliklinika pokriva i mi ćemo Vam iste poslati u najkraćem mogućem roku.
Ukoliko niste u mogućnosti da nas pravovremeno posetite ovo je dobar način da budemo u vezi i da Vaše lečenje bude maksimalno uspešno.
Zbog povećanog interesovanja za druge oblasti izvan naše delatnosti
nastojaćemo da konsultujemo odgovarajuće stručnjake i udovoljimo vasoj znatiželji. Molimo za razumevanje kod davanja uopštenih odgovora, jer njihova preciznost zavisi od informacija koje su nam dostupne u vašim pitanjima.


  postavite pitanje

  e-mail

    
< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 >
Pitanje:
operisana sam prija pet godina,zamenjen mi je zalizak,ugraden mi je vestacki.Imam preskakanje a ponekad i aritmiju.pijem farin po semi i verapamil 2x1 ponekad i 3.i hemoglobin mi je uvek nizak.95.
Odgovor:
Treba pokusati podoci hemoglobin makar preko 100 ako ne i preko 110 a na osnovu Holter EKG nalaz videti prirodu aritmije i zameniti Verapamil kao slabiji antiaritmik namenjen uglavnom pretkomorskim poremecajima ritma sa malim dozama mocnijeg Concora ili cak Sotalola.
Pitanje:
Pozdav! !imam 38 god. pre mecec dana imao sam upalu pankreasa amilaze 2250,trigliceridi 9,holesterol 6,4,AST 266,ALT 302 ,LDH 326,zucna kesa normalna,SVETLA jetra. posle 5 dana provedenih u bolnici i posle drugog dana terapije rezultati su bili amilaze 165,trigliceridi3,6. Za 15 dana na kontroli rezultati su amilaze106,trigliceridi 6,16,bilirubin ukupni 18,9,AST 78,2,Alt 79,2 , gama gt 80 ,LDH 153,ostalo u granicama normale. pocinjem da pjem Fenolip 160 ,jer i pored stroge dijete i gubitka kilograma trigliceridi rastu. Pre 7 dana dobijam bolove u stomaku u predelu casice,proverom amilaza u krvi ,rezultat 1012,i opet upala pankreasa.Za 5 dana amilaze spadaju na 65,uz pomoc bolnicke terapjie Interesuje me vase misljenje,jer su mi doktori u oba slucaja rekli da je upalu iritiralo nesto od hrane.Na uputstvu leka Fenolip kao moguce nezeljeno dejsto stoji i upala pankreasa. Da li upalu moze izazvati hrana i koja(sumnja pada na crni i zeleni luk,posto sam ga konzumirao u oba slucaja} i da li lek Fenolip moze izazvati upalu( lek uzimam po preporuci Endokrinologa ISTA JOS MOZE izazvati upalu pankreasa koja se brzo pojavi i brzo povuce i sta je vasa preporuka za ishranu i fizicku aktivnost. NA stogom rezimu ishane sam vec mesec dana posle prve upale,medjutim i prilozenog se sve vidi UNAPRED HVALA
Odgovor:
Masnoca, alkohol, jaki zacini i neki lekovi mogu provocirati upalu pankreasa a i boelst zucne kese i zucnih puteva kao i duodenalni ulkus. U vasem slucaju ocigledno ste osetljivi i pankres je delom ostecen prethodnim upalama pa morate voditi racuna o strogoj dijeti. Fenolip teoretski moze provocirati probleme i ja bih ga sada pauzirao neko vreme.
Pitanje:
Poštovani, imam 36god. Prošle godine u julu mesecu osetila sam jak bol u levoj lopatici -poput udraca- bol se širio u ruke i ramena. Otišla sam u hitnu, Rečeno mi je da imam aritmiju i visok pritisak.Posle sam redovno išla kod interniste EKG je ok kao i pritisak (pijem presolol 1/4 dnevno)- krvna slika je ok- pluća su ok. Međutim imam te -dosadne - bolove uglavnom leva strana rebra, rame, ruke, a ponekada i dojke. Bolovi kratko traju i učestali su. Nedefinisani. Povremeno mi trnu ruke,noge...Radila sam i UZ srca-ok je. A šta sad raditi
Odgovor:
Mora se uraditi i ergo test neizostavno. Presolol 1/4 nije dovoljna terapija za opisano stanje.
Pitanje:
radio sam gastroskopiju zeludca,dijagnoza Erosiones b duodeni,ranice na 12-sto palacnom,zeludac nekolikoakutnih erozija u atrumu.Pitanje:da li smijem da pijem ginkobil forte 120mg,zbog ovih problema,unaprijed hvala i pozdrav!
Odgovor:
Nemojte piti Ginkobil posto on moze pogorsati stanje sluznice.
Pitanje:
Htela bih da odlozim menstruaciju zbog odlaska na more, cula sam za lek Primolut Nor5 da li on ima neka stetna dejstva? Ja sam devojka od 25.god i zdrava sam nikad nisam radjala da li bi u tom smislu kasnije imala problema u zacecu?
Odgovor:
Svaka vestacka hormonska intervencija nosi rizik, toga morate biti svesni, razmislite jos jednom i porazgovarajte i sa ginekologom.
Pitanje:
u ocnom dnu imam crne tacke u oba oka i jak bol. Molim Vas recite mi sta je. Pozdrav
Odgovor:
Crne tacke u vidnom polju predstavljaju obicno prisutne ertirocite u staklastom telu i oni se krecu u vidnom polju, obicno nisu opasne. Ako su crne tacke na ocnom dnu pretpostavljam da je to vezano za krvne sudove samo nije ajsno iz vaseg pitanja da li je to vas dozivljaj ili nalaz sa oftalmoloskog pregleda.
Pitanje:
Počeću da primam snyopen amp. i dexason injekcije,kao pripremna faza za ct u kojem je prisutan kontrast..na koji sam alergična. Interesuje me njihovo dejstvo? unaprijed hvala
Odgovor:
Synopen je antihistaminik a Dexason kortikosteroid i njihova uloga je da sprece mogucu alergijsku reakciju na kontrast to jest da suzbiju imuni odgovor.
Pitanje:
JA SVAKI MESEC RADIM INR, /Proslog mes.jebio1,94,ranije, 2,2 i krecem se tako, ali danasdobih rezultat 1,47 a pijem farin 3/4 svaki dan.rezultat sam pokvarila verovatno ishranom a uzmem svaki dan 1 papriku, 1,paradajz,1 krastav. i to uz rucak i veceru. interesuje me sta zapravo jesti.hvala unapred./disciplinovana sam uglavnom.
Odgovor:
Ishrana vam je korektna, ne preterujete ni u cem, i resenje je u blagom povecanju doze Farina, recimo 1 tbl prvi dan a 3/4 tbl drugi dan pa sve do 1 tbl dnevno ako treba.
Pitanje:
imam stalne bolove u jajnicima i ziganje,imam policisticne jajnike dali bol moze biti od toga .bila sam kod doktorke ona kaze da mi je pukla cista na jednom jajniku al mi nije dala nista od lekova sta mislite sta moze biti
Odgovor:
Doktorka je veovatno u pravu, pravi lek izuzev analgetika i nema.
Pitanje:
Zanima me rezim ishrane koji bi poboljsao rezultate uzimanjem leka Farin!Sta se moze jesti i u kojoj meri a sta ne?
Odgovor:
Farin je antagonist K vitamina i da bi se poboljsao njegov efekat treba smanjiti uzimanje namirnica bogatih ovim vitaminom kao sto su zelene salate, povrce kao sto je kupus, kelj, karfiol, crni luk, riba.
< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 >
 
   
o nama   |   delatnosti   |   konsultacije   |   cenovnik   |   kontakt
Copyright  ©  2014  corona-clinic  |  All  rights  reserved
Developed  by  BlueWavesMedia