o nama   |   delatnosti   |   konsultacije   |   cenovnik   |   kontakt
 
  o nama
  delatnosti
konsultacije
  cenovnik

kontakt


srpski

english
  konsultacije  
U ovoj rubrici možete dobiti odgovore na pitanja vezana za organizaciju rada , kao i stručna pitanja iz oblasti koje Poliklinika pokriva i mi ćemo Vam iste poslati u najkraćem mogućem roku.
Ukoliko niste u mogućnosti da nas pravovremeno posetite ovo je dobar način da budemo u vezi i da Vaše lečenje bude maksimalno uspešno.
Zbog povećanog interesovanja za druge oblasti izvan naše delatnosti
nastojaćemo da konsultujemo odgovarajuće stručnjake i udovoljimo vasoj znatiželji. Molimo za razumevanje kod davanja uopštenih odgovora, jer njihova preciznost zavisi od informacija koje su nam dostupne u vašim pitanjima.


  postavite pitanje

  e-mail

    
< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 >
Pitanje:
Dobar dan. ja sam se udala pre god. dana... i sada zelim da ostanem u drugom stanju moja zadnja menstruacija je bila sa svim malo kao braunkasta boja... i sada pre neki dan je pocelo da mi curi neka voda iz dojke ali jedna ima vise a jedna manje ... ja bih vas molila da mi odgovorite na to da li sam u drugom stanju ili ne ... hvala u napred.
Odgovor:
Predlazem da urditie test na trudnocu koji je pouzdaniji od parametara koje ste naveli.
Pitanje:
postovani, prije mjesec dana sam saznala da imam helikobakteri pilori ali me tada nije bolio abdomen,nisam koristila lijekove bez obzira sto mi je doktor propisao ,posto me nije boljelo.Sad me bas boli gornji abdomen i pocela sam da uzimam lijekove .Da li bih ponovo trebal da radim mozda ultrazvuk ili mag.rezonancu? unaprijed zahvalna anja s.
Odgovor:
Predlazem da prvo popijete lekove a tek tada ako i dalje ima tegoba da uradite dopunsku dijagnostiku. Kod ulkusne bolesti ultrazvuk i NMR nisu metode izboga vec Rtg gastroduodenuma i Gastroskopija.
Pitanje:
Postovani, ne znam sta se desava pa mi treba vasa konsultacija:imam 33godine,pijem propranolol za tahikardiju,imuni sistem mi je cesce u padu pa pijem Ecomer i beviplex po savetu lekara,inace sam uzimala i gvozdje,hemoglobin nije bio uredu,svakodnevni beo jezik bez naslaga,povrede lumbalnog dela kicme,hronicni sinusitis-uzimam aqva-maris,inace sam sitne konstitucije i mrsavija,u zadnje vreme imam problem sa sakama i prstima kad konstantno nesto radim misici sake i prstiju oteknu,nastaju ogromni bolovi saka nije mobilna,pijem paracetamol i mazem konjski gel a to traje po 4-5dana,sta da radim da mi misici sake i prstiju ne oticu?imam i bruksizam od stresova pa nocu koristim split za zube,mislim da mi fale vitamini u organizmu ali ne znam sta dalje,moj lekar ne radi dalje testove,ako mozete posavetujte me. Unapred zahvalna Gordana p.s.molim vas da mi odgovor dostavite na dodadodash@gmail.com
Odgovor:
Tegobe su dosta polimorfne i upucuju na razvije psihosomatski sindrom. OD rezultata svakako treba uraditi sire laboratorijske pretrage i osnovna ultrazvucna snimanja. Izuzev vitamina, analgetika i blagih sedativa druga specificna terapija po meni nije neophodna. Bitno je izbegavate veca psihofizicka opterecenja, da se dovoljno odmarate i da se okruzite pozitivnim sadrzajima kako bi vasa psiha bila otpornija. U svakom slucaju niste ugrozeni i verujem da ce se tegobe vbremenom smirit.
Pitanje:
postovani,imam 47 godina.Pre godinu ipo dana sam oboleo od dijabetesa 2 , dva meseca sam primao insulin jer je secer na otkrivanju bio 30. Kasnije se to stabilizovalo i vec sam godinu dana na AMARILU i to od 1 mg dnevno. Secer stalno kontrolisem i bio je zadovoljavajuci, Hb Ac1 - 6,4 ,C-peptid je pre i posle jela 0,29 - 1,6 . Pre dva meseca slucajno mi je otkrivena hipotireoza sa TSH - 39, a T4 -10 , T4-3,9 na donjoj granici. Nisam imao nikakve simptome ,mrsav sam to jest sa indeksom telesne mase 23.Sada pijem LETROKS od 100 mg i TSH je pao na 23. Moj problem je taj sto je secer poceo da se destabilizuje ,pa tako imam i pikove od 16 , 14 .posle jela sto to nije bilo pre otkrivanja ove druge bolesti. Recite mi molim vas da li to ima veze sa tireoideom i da li ce se regulisati secer kada se regulise zlezda. Molim vas za odgovor jer moj lekar mi neobjasnjava tu povezanost. Ja sam inace jako disciplinovan dijabeticar. UNAPRED VAM PUNO HVALA !
Odgovor:
Tiroksin je katabolicki hormon koji je kdo VAs bio u manjku zbog hipotireoze a sada je sa terapijom Letroxom povecana njegova vrednost u krvi. Kako je insulin anabolicki hormon t se povcavanjem doze tiroksina direktno povecavaju potrebe za insulinom koji je kod VAs takodje u manjku. Prema tome definitovno ce situacija sa secernom bolescu biti bolje kontrolsiana kad se izbalansira nivo hormona stitaste zlezde.
Pitanje:
Već par godina pijem concor 5 svaki dan ujutro.Pritisak mi i dalje zna biti povećan gornji 170/90-80.Ponekad popijem monopril.Da li je to ok ili da popijem neku drugu zamenu.Ili da povećam dozu concora ili nešto za izmokravanje
Odgovor:
Doza Concora od 5 mg je dobra. Treba povecavati Monopril sve do doze 2x20 mg pa ako i tada pritisak ne bude regulisan dodati diuretik kao treci lek.
Pitanje:
Molim Vas od čega mi natiče kažiprst leve ruke.Inače imam problema sa reumom.Prst je ponekad bolan i imaju mali čvoriči (tvrdo) na njemu.Išla sam na institut za reumatologiju pre par godina (jer su mi na svim prstima čvoriči) i rekli da nije artritis nego da je od majke nasledno.Kakvu mi Vi terapiju predlažete.Jer kadijem redovno diklofenak li nešto slično malo se povučem.Napominjem da imam 50 godina i da hormoni rade svoje.Unapred se zahvaljujem
Odgovor:
Radi se o degenerativnom reumatizmu, oji nije klasicna aforma upale i kod koba pomazu antireumatici i lokalna sredstva koja smanjuju otok i ublazavaju bolove. Bitno je da se ne povredjujete i da se ne izlazete hladnoci.
Pitanje:
postovanje.imam neki nedostatak vazduha od kraja maja meseca,ne mogu da udahnem punim plucima , radjena spirometrija tada, bila je u redu,skoro ponovo radjena i bronhoprovokativni test takodje u redu.imam minimalni prolaps zaliska,i sinusnu tahikardiju,pijem polovinu concora cor,i alergiju na grinje i kucnu prasinu,koristim seretide disk uvece,i ujutru aerius tablete.zanima me zasto mi se javlja otezano disanje,ako nemam astmu,i sta jos da uradim od analiza da potvrdim.pisem drugi put,u nadi da cete mi odgovoriti
Odgovor:
Potrebno je uraditi i EKG u miru a po potrebi i ergo test da se proveri da li je cirkulacija u srcu optimalna.
Pitanje:
ULTRASANOGRAFIJA ŠTITASTE ŽLIJEZDE Štitasta žlijezda je normalne veličine,nešto jače ehogenosti.,homogene strukture. U desnom režnju sevidni nodus,hipoehogent,promijera je 6 mm. Ne dokazuje druge patološke promjene. iSKRENO VAS MOLIM DA MI RASTUMAČITE NALAZ,JER MI NIJE JASAN,S POŠTOVANJEM IRENA.
Odgovor:
Nodus je cvor, najcesce dobrocudan. Ako nema ispada u nivou hormona ne treba se brinuti.
Pitanje:
Poštovana corona kliniko. Na glaviću penisa sa donje strane pojavilo mi se jedan delu modrice. Pa me interesuje sta bi to moglo da bude. Unapred hvala.
Odgovor:
Moze biti u pitanju krvni sud.
Pitanje:
treba da operisem besiku,,, tj spustena mi je,,, kojom metodom to da radim ,,, ugradnja mrezice ili plastike ,,,, sto mi je trajnije ,,bolje ,,,nijesu mi bitni bolovi i duzina oporavka,,,, rez i sl samo da mi bude dobro ,,,imam 36 godina i da li cu poslije te operacije moci da radjam djecu ? hvala
Odgovor:
Ugradna mrezica je dobro resenje. Moci cete radjati decu.
< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 >
 
   
o nama   |   delatnosti   |   konsultacije   |   cenovnik   |   kontakt
Copyright  ©  2014  corona-clinic  |  All  rights  reserved
Developed  by  BlueWavesMedia